"Ніколи в дитинстві не вимовив "тато": Мати Епіфанія розкрила невідомі подробиці про главу ПЦУ

Чоловік залишив Віру Богданюк саму із маленькою дитиною.

Митрополит Епіфаній. Фото: Обозреватель.

Нинішній глава Православної церкви України Епіфаній виріс без батька і вчився ночами. Про це розповіла його мати Віра Богданюк, передають Патріоти України.

За її словами, маленького сина вперше в церкву привела бабуся, а ріс він без батька і ніколи в дитинстві навіть не говорив слово "тато". Справа в тому, що батько кинув його ще в самому дитинстві. Незважаючи на всі складнощі, Епіфаній ріс доброю і працьовитою дитиною.

"З року добра дитина, його нема за що посварити. Якщо він вдень допомагав по господарству, вночі — до двох годин уроки вчив", — згадує жінка.

Священиком він вирішив стати в 10 класі. Чернечу долю обрав після смерті духовного наставника з Рівного — митрополита Данила. Тоді він поїхав вчитися до Греції. Дзвінок звідти, зізнається мати, для неї став ударом. Вірі Богданюк — 61 рік, половину життя пропрацювала в колгоспі. Зараз на пенсії.

Джерело: ТСН.ua

Опитування показало, як змінилося ставлення чехів до біженців із України

вівторок, 16 квітень 2024, 18:58

Більше половини громадян Чехії вважають, що прийняли більше біженців з України, ніж їхня країна здатна була прийняти. При цьому, порівняно з минулим роком, більше чехів стали вважати, що українці краще інтегруються в чеське суспільство, передають Патрі...

Будуть масові перевірки: У Міноборони попередили, чого чекати ухилянтам

вівторок, 16 квітень 2024, 18:30

Запізніле прийняття закону про мобілізацію привело до того, що ухилянти почуваються «наче риба у воді», і намагаються за будь-якої можливості уникнути призову, передають Патріоти України. Але ситуація повинна змінитися дуже скоро, заявив заступник міні...