Німецькі вчені створили сенсацію: ДНК-аналіз нібито показав, що "магдебурзький скелет" належить справжньому єдинорогу

Казковий персонаж, нібито мешкав на Землі у вигляді вимерлого Monoceros mendaciloquus. Кістки з саксонської печери виявили в 1663 році і поставили науку в тривалий глухий кут.

У знаменитому Музеї природної історії Магдебурга експонується дивний зразок «справжнього» єдинорога. Вчені з Саксонії півроку запевняли - ДНК-аналіз показав, що скелет належить зниклому Monoceros mendaciloquus, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Скелет, виглядає наче зібраний наспіх конструктор й дійсно вважався що належить єдинорогу. Однак було це ще в XVII-му столітті - кращих фахівців Німеччини примудрилися обманутися такий виробом.

Кістки віднайшли в печері недалеко від гірського міста Кведлінбург 1663 року. Сенсаційне відкриття привернуло увагу прусського вченого Отто фон Геріке (видного фізика, винахідника вакуумного насоса). Потім звіт про скелет став ілюстрацією великого німецького вченого Готфріда Лейбніца. Правда, він вже неупереджено помічав: швидше за все, скелет зібраний з кісток інших тварин.

І ось німці знову довели жарт до абсурду. Опублікована квазі-наукова робота про реальність єдинорога моментально стала вірусною. Однак вченим, в кінці-кінців, довелося публікувати офіційне спростування своєму ненауковому жарту.

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...