Нові подробиці смертельної ДТП на Житомирщині: Проведено експертизу, вже є висновки

Прокуратура повідомила про несправність у постраждалої маршрутки гальмівної системи – власник автобуса свою провину заперечує.

Експертиза технічного стану маршрутки, яка 20 липня потрапила у смертельну ДТП на Житомирщині, встановила, що гальмівна система була у несправному стані. Про це під час засідання у Корольовському районному суді Житомира, де обирали запобіжний захід власнику маршрутки, заявив прокурор Сергій Глазунов, повідомляють Патріоти України.

«На сьогодні, згідно з проведеною експертизою технічного стану автомобіля, встановлено, що гальмівна система була у несправному стані. Тому у нас були наявні усі підстави для повідомлення Луцику Петру Васильовичу підозри за ст. 277 ККУ (Пошкодження шляхів сполучення і транспортних засобів)», — заявив прокурор. Прокуратура повідомила, що автобус був переобладнаний. Власник автобуса Петро Луцик з висновками експертизи не погоджується. У ДТП він звинувачує водія, якому позичив маршрутку. «Гальмівна система втручання немає, потьоків рідини нема. Колодки гальмівні відповідають стандарту, вони були поміняні (не пам’ятаю коли), не перепаяні. До моменту зіткнення я не побачив гальмівного шляху. Я не знаю, може він заснув, може якісь ще обставини. Може, стан здоров’я чи хтось відволік його», — заявив у суді підозрюваний.

Відомо, що 23 липня Корольовський районний суд Житомира відправив під домашній арешт Петра Луцика – власника маршрутки «Київ-Рівне», яка потрапила у ДТП. Нагадаємо, вранці 20 липня на автодорозі Київ-Чоп біля с. Глибочиці Житомирського району внаслідок зіткнення маршрутки та вантажівки загинули 10 осіб, ще 9 були госпіталізовані.

Опублікував: Тетяна Ісічук

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...