Нові умови: В Україні знову змінили правила прописки

У відділення міграційної служби, більш відомі як паспортні столи, відтепер потрібно звертатися тільки для отримання першого паспорта громадянина України або для відновлення втрачених документів.

В Україні знову змінили правила прописки. Фото: rian.com.ua.

В Україні починаючи з 4 квітня змінять систему реєстрації громадян за місцем проживання, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Відтепер цим буде займатися не Державна міграційна служба (паспортні столи), а місцеві виконавчі органи - міські, селищні та сільські ради. Звертатися по даному питанню тепер необхідно в центри надання адміністративних послуг, які діють у великих і відносно великих населених пунктах.

Загальна процедура реєстрації та документи, які необхідно додати до заяви, не змінилися. Громадянам, які не збираються переїжджати з місця на місце, і зовсім не потрібно хвилюватися - старий штамп в паспорті залишається дійсним.

Відзначимо, що згідно із законом громадяни можуть отримати реєстрацію тільки в одному місці, а проживати при цьому мають право де завгодно. У відділення міграційної служби, більше відомі як паспортні столи, відтепер потрібно звертатися тільки для отримання першого паспорта громадянина України або для відновлення втрачених документів.

Раніше повідомлялося, що Кабмін затвердив правила реєстрації місця проживання та порядок передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...