Нові заручники для Путіна: Окупанти затримали кримськотатарських музикантів після виступу в Києві

Серед затриманих на даний момент – учасники групи Hip-Hop Qirim, співачка Реана Таркова, а також мати неповнолітньої учасниці концерту Аділе Абсаітової – Айше Абсаітова.

Кримскотатарських музикантів після концерту в Києві затримала ФСБ РФ. Фото:Українська правда

На кордоні з Кримом співробітники ФСБ Росії затримали кримськотатарських артистів, які брали участь в гала-концерті “Поклик Батьківщини” у Києві. Про це пише Еспресо.TV, зазначають Патріоти України.

Кримськотатарських артистів затримали у вівторок, 29 листопада, під час перетину адмінкордону з Кримом з невідомих причин. Неповнолітніх дітей відпустили відразу, інших – забрали на допит.

Серед затриманих на даний момент – учасники групи Hip-Hop Qirim (Сейран Халілов, Ескендер Чаталов, Осман Джемалядінов), співачка Реана Таркова, а також мати неповнолітньої учасниці концерту Аділе Абсаітової – Айше Абсаітова. Крім артистів, співробітники ФСБ затримали для допиту мати політв’язня у “справі 26 лютого” Мустафи Дегерменджі – Аліє Дегерменджі.

Слід зазначити, що 27 листопада в Києві пройшов кримськотатарський концерт, в якому взяли участь кримськотатарські виконавці, що проживають в Києві, так і ті, хто приїхав для виступу з окупованого Криму.

Напередодні концерту багатьом кримськотатарським артистам, які перебувають в Криму, окупаційна влада погрожувала репресіями.

"Є дві категорії прав": Нардеп пояснив, чи варто українцям боятися конфіскацій під час воєнного стану

середа, 1 травень 2024, 14:57

В умовах воєнного стану деякі права, які мають громадяни України, можуть бути обмежені, якщо в цьому виникне необхідність. Зокрема, йдеться про право на власність, передають Патріоти України. Україна подала до Ради Європи заяву про частковий відступ ві...

Усі на ВЛК: В Україні вже цього тижня змінюються правила для "обмежено придатних"

середа, 1 травень 2024, 14:50

Вже цього тижня, 4 травня 2024 року, набирає чинності закон про забезпечення прав військових на соціальний захист. Серед іншого він передбачає скасування статусу "обмежено придатних" до служби та зобов'язує пройти повторну медкомісію, передають Патріот...