Нові жертви: Кількість померлих від грипу в Україні зросла

Захворюваність в цю зиму майже наполовину вища від рівня аналогічного періоду минулого епідемічного сезону.

Фото: 123rf.com

За оперативними даними МОЗ, з початку епідемічного сезону кількість померлих від грипу в Україні зросла до 286 осіб, зареєстровано 3,7 млн хворих на грип і ГРВІ, перехворіло 9,5% населення, передають Патріоти України, посилаючись на Цензор.нет.

Із загальної кількості захворілих 61,0% становлять діти у віці до 17 років. Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ відзначається серед населення Київської області та міста Києва, де перехворіло відповідно 15,9% і 13,4% населення. Найменша захворюваність реєструється в Закарпатській (6,2%) і Харківській областях (3,9%).

Всього по Україні з початку епідемічного сезону по Україні госпіталізовано з попереднім діагнозом "грип" і "Гостра респіраторна вірусна інфекція" 159 тисяч осіб (4,3% від захворілих), з них в 65,1% складають діти у віці до 17 років.

"З початку епідемічного сезону за оперативними даними зареєстровано 286 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу, з них 4 дітей у віці до 17 років (Вінницькій, Дніпропетровській та Полтавській областях) і 2 вагітних (Запорізькій і Кіровоградській областях). Найбільша кількість летальних випадків в Одеській області - 40 випадків, Києві - 32, в областях Черкаській - 20, Донецькій - 19, Харківській - 17 ", повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Відзначається, що за медичною допомогою своєчасно звернулася лише третина померлих. Проведений аналіз летальних випадків показав, що всі померлі не мали щеплень проти грипу.

На шостому тижні 2016 року в 3 областях показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги (Волинська - на 34,5%, Закарпатська - в 1,9 рази і Миколаївська - на 6,3%). В інших регіонах країни епідемічні пороги знаходяться в межах від 0,3% у Хмельницькому до - 64,0% у Харківській областях.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...