"Новороси" скиглять від хвороб: ​​В окупованому Луганську не вистачає ліків від грипу і ГРВІ

Люди рятуються як можуть. Втім, ліків бракує не тільки простим містянам, а й терористичній верхівці "республіки".

Ілюстрація: news.liga.net

В окупованому Луганську в аптеках не вистачає противірусних лікарських засобів. Про це ЛІГА.net повідомила місцева мешканка Світлана, передають Патріоти України.

"В аптеках особливо зараз з урахуванням збільшення кількості хворих на ГРВІ та грип немає елементарного: знайти звичайний парацетамол в капсулах складно, а про такі препарати, як Фармацитрон або терафлю я взагалі забула", - зазначила вона.

За її словами, в аптеках більшість ліків російського виробництва, але вони найчастіше прострочені. "Практично ці ліки не ефективні, потрібно випити дві, а іноді і три таблетки, щоб б вони хоч якось допомогли. Це стосується і звичайного парацетомолу, який коштує 30 рублів. Амброксол взагалі ніякий. Купила його тут і потім вилила. Дитині взагалі не допоміг ", - сказала Світлана.

Вона додала, що, наприклад, арбідол коштує близько 300 рублів, протефлазид -130 рублів, амізон - 280 рублів, жарознижувальний нурофен - 280 грн. "Хлорофіліпт в таблетках в кількості 20 штук -130 рублів, коли в Україні - 28 грн за 40 шт. Відчуйте різницю. Якби не чоловік, який привозить запаси ліків з України, взагалі не знаю, щоб я робила", - сказала Світлана. Луганчанка уточнила, що такі ліки як анальдім в свічках взагалі зникли.

Так, в місті є аптека закритого типу, де українські ліки можна придбати тільки за дзвінком або за рекомендацією. Там ціни на ліки 1:1. "Ми намагаємося взагалі не хворіти тут, тому що це просто кошмар. Всі мої знайомі привозять ліки з України", - підкреслила Світлана.


Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...