Новосілля для Героя: Президент України вручив ключі з ордером на квартиру Володимиру Жемчугову (відео)

Порошенко побажав, щоб у новому будинку сім'ї Жемчугових панував мир і любов.

Фото:прес-служба Президента УкраїниПрезидент Петро Порошенко вручив ключі та ордер на квартиру звільненому з полону бойовиків "ЛНР" Герою України Володимиру Жемчугову і його дружині Олені. Про це повідомляє прес-служба глави держави, передають Патріоти України.

"Мені дуже приємно сьогодні зустрітися. Я ще раз хотів би скористатися цією можливістю і подякувати за принципову життєву позицію, той подвиг, силу духу, яку Ви продемонстрували в 2014, 2015 роках. І до 2016 року, коли Ви були заручником, в полоні під тортурами", - сказав Порошенко.

Глава держави підкреслив, що історію справжнього Героя України Жемчугова повинна знати вся країна, а на його прикладі "повинні виховуватися покоління українських патріотів".

При тому Порошенко пообіцяв дати доручення Міністерству закордонних справ більш активно залучати Володимира Жемчугова до міжнародних поїздок, щоб доносити правду про те, через що йому довелося пройти.

"Це буде найкраща зброя проти російської гібридної війни, значну частину якої становить пропаганда. І тому Ваша позиція, слова, досвід будуть для нас надзвичайно важливим внеском в нашу перемогу, яка точно буде. І звільнення Донецька, і звільнення Луганська", - зазначив Порошенко.

Глава держави також подякував Олені Жемчуговій: "Я знаю, як Вам було важко, як Ви чекали його додому, як Ви трималися і боролися".

У свою чергу, Володимир і Олена Жемчугови подякували президенту за надану квартиру, підтримку і допомогу.

Володимир зазначив, що журналісти дуже часто його запитують про те, як він, етнічний росіянин, пішов воювати за Україну, залишивши спокійне життя, втративши здоров'я, майно, квартиру.

"Я їм відповідаю: найголовніше, що я не втратив Україну ... Я хочу, щоб Україна жила добре. За це я і пішов на війну", - зазначив Герой.

Порошенко побажав, щоб у новому будинку сім'ї Жемчугових панував мир і любов, а Олена і Володимир запросили Президента на новосілля.

Екстренер "Чорноморця" спрогнозував, чи зможуть українці вибачити Тимощуку зраду

субота, 4 травень 2024, 14:04

Колишній головний тренер Кривбаса, Чорноморця та Маріуполя Олександр Бабич висловився щодо Анатолія Тимощука, який залишився в країні-агресора після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. В інтерв'ю "Українському футболу" наставник заявив...

Прийшли "заступитися" за товаришів: На Закарпатті суперечка між ромами й працівниками ТЦК переросла у стрілянину (відео)

субота, 4 травень 2024, 13:28

На Закарпатті сталася стрілянина біля Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) в місті Виноградів. Про це повідомила місцева поліція, передають Патріоти України. Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом кон...