Нововведення: Порошенко підписав закон про скасування печаток

Відповідно до закону, суб'єкт господарювання має право використовувати у своїй діяльності печатку, але її використання не є обов'язковим. Наявність або відсутність відбитку печатки підприємства на документі не створює юридичних наслідків.

Порошенко підписав закон про скасування печаток. Ілюстрація:РБК-Украина

Президент Петро Порошенко підписав законопроект N4194, який передбачає скасування вимоги про обов'язкове використання печаток на документах. Про це повідомляє сайт парламенту, інформують Патріоти України.

Законопроектом пропонувалося виключити із законодавства вимоги про обов'язкове використання печаток, незалежно від їх наявності у суб'єктів господарювання, а також можливість визнання документа недійсним у зв'язку з відсутністю відбитка печатки.

Виключається необхідність використання печаток у взаєминах суб'єктів господарювання з державними органами та органами місцевого самоврядування і встановлюється адміністративна відповідальність за вимагання державним органом або органом місцевого самоврядування наявності відбитка печатки на офіційному документі.

Відповідно до закону, суб'єкт господарювання має право використовувати у своїй діяльності печатку, але її використання не є обов'язковим. Наявність або відсутність відбитку печатки підприємства на документі не створює юридичних наслідків.

Копія документа, поданого суб'єктом господарювання до органу державної влади або місцевого самоврядування, вважається завіреною, якщо на такій копії проставлений підпис уповноваженої особи суб'єкта господарювання або особистий підпис фізичної особи - підприємця. Орган державної влади або місцевого самоврядування не має права вимагати нотаріального засвідчення справжності копії документа, якщо така вимога не встановлено законом.

Закон також встановлює, що виготовлення, продаж або придбання печаток здійснюється без отримання будь-яких документів дозвільного характеру.

Законопроект депутати прийняли 23 березня. Він вступить в силу через три місяці після опублікування.

Змушена залишити сцену: Катерина Кухар вся в сльозах розповіла, що отримала серйозну травму

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:05

Українська артистка балету Катерина Кухар у сльозах розповіла, що дістала серйозну травму і не зможе закінчити тур, передає NV. Кухар звернулася до шанувальників у сторіс в Instagram і зізналася, що надірвала м’язи під час одного зі своїх виступів. ....

"Ми робимо все можливе": Українські футболісти отримають посилений захист на чемпіонаті Європи

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:57

Німецькі органи безпеки посилено охоронятимуть збірну України під час участі в чемпіонаті Європи з футболу, який пройде влітку в ФРН. Це підтвердила федеральна міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер в інтерв'ю газеті Rheinische Post, пише DW...