Облаштував "бізнес" на "полуничці": Екс-прокурор продав українок у секс-рабство за кордон (фото)

39-річний колишній працівник прокуратури Донецької області, перебуваючи в злочинній змові з іноземцями, вербував дівчат 18-30 років і переправляв через державний кордон України до Туреччини, Німеччини та Об’єднаних Арабських Еміратів, повідомляють Патріоти України з посиланням на ГУНП у Київській області.

Чоловік розміщував в мережі Інтернет оголошення про набір на роботу в модельній індустрії, але вже за кордоном дівчата дізнавалися, що насправді їм доведеться надавати інтимні послуги.

Успішну спецоперацію по викриттю та затриманню зловмисника провели оперативники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, слідчого управління поліції Київщини та прокуратури. Затримали підозрюваного на гарячому в аеропорті «Бориспіль», під час переправлення однієї з завербованих українок до Республіки Туреччина.

Наразі триває комплекс слідчих дій. Підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу - 60 діб тримання під вартою. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...