Облава на теплолічильники: Киян попередили про небезпечних шахраїв

У результаті дій аферистів страждають ошукані споживачі, які очікують нові платіжки з урахуванням нібито опломбованого лічильника.

Ілюстрація: ЗМІ

У столиці попереджають про нові випадки шахрайства з процедурою опломбування лічильників працівниками "Київводоканалу" і їхньої передачі на комерційний облік, повідомляють Патріоти України.

"Жителі скаржаться, що в квартири приходять невідомі, представляються уповноваженими особами "Київводоканалу" або підрядної організації ТОВ "Мастергаз", пропонують за грошову компенсацію опломбувати лічильник і передати його на комерційний облік, вимагаючи від споживачів надати цілий пакет документів для нібито оформлення договору з "Київводоканалом". Після чого опломбовують лічильник пломбами, які дуже схожі на пломби "Київводоканалу", - повідомляється на сайті компанії.

"Київводоканал" офіційно заявляє, що не співпрацює із жодними підрядними організаціями для проведення процедури опломбування лічильників і запевняє, що ніяка інформація про опломбування та передачі таких лічильників на комерційний облік не надходить", - зазначають у компанії.

Для того, щоб не стати жертвою шахраїв, киян просять перевіряти наявність посвідчення працівника "Київводоканалу" і стежити, щоб в його наряді був вказаний номер вашої квартири. Для опломбування лічильника необхідно залишити заявку в Центрі обслуговування споживачів Київводоканалу. Ця процедура є безкоштовною.

Водночас у Києві почастішали крадіжки лічильників тепла і люків. За минулий рік у столиці викрадено 117 кришок люків та 125 теплолічильників. Найбільше люків вкрали в Святошинському районі, повідомляє прес-служба "Київенерго".

"З початку року в Києві викрадено 7 лічильників тепла, а загальна кількість викрадених будинкових вузлів обліку теплової енергії - 361. Протягом 2017-го замість вкрадених лічильників тепла було встановлено 45, відремонтовано - 732", - зазначили в компанії.

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...