Обох арештували за "непристойну поведінку": В Ірані чоловік освідчився жінці в торговельному центрі (відео)

За словами поліції, пара порушила ісламські закони Ірану — не можна проявляти свої почуття на публіці.

В Ірані заборонено проявляти почуття на людях. Фото: Рейтерс.

В іранському місті Арак чоловік зробив пропозицію жінці в торговельному центрі. Після того, як відео освідчення поширили в соціальних мережах, — їх обох арештували за порушення ісламських законів, які забороняють демонструвати почуття на публіці. Чоловік і жінка стояли у викладеному з пелюсток троянд серці, передають Патріоти України.

Жінка сказала «так», після чого чоловік вдягнув їй на палець обручку. Люди, що стояли навколо, аплодували. Коли відео з освідчення з'явилося в соціальних мережах, його помітила поліція та арештувала чоловіка й жінку. За словами поліції, вони порушили ісламські закони Ірану — не можна проявляти свої почуття на публіці.

Утім пару згодом відпустили під заставу на вимогу громадськості, зазначив заступник начальника поліції провінції Марказі Махмуд Халаджі. Він вказав, що поліція затримала пару за «непристойну поведінку» на публіці, що є результатом «впливу розбещеної західної культури».

Такий випадок спонукав до обговорення суворих обмежень у країні в соцмережах. Зокрема, один з користувачів Twitter зазначив, що «замість того, щоб святкувати, вони були змушені, плачучи, платити за себе заставу». Водночас дехто писав, що така пропозиція була «для камер» — «навіщо робити шоу з такої особистої справи, як шлюб».

Джерело: ВВС

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...