Одна сходинка - 300 тис. грн: Мережу шокувала вартість реконструкції сходів на Пейзажній алеї у Києві (фото, документи)

Блогер запідозрив махінації, коли побачив якість нових сходів, що з'єднують Пейзажну алею і Андріївський узвіз.

Кожна сходинка між Пейзажною алеєю та Андріївським узвозом коштує близько 300 тисяч гривень. Про це пише відомий блогер Клим Братковський на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, інформують Патріоти України.

Він повідомив, що запідозрив махінації, коли побачив якість нових сходів, що з'єднують Пейзажну алею і Андріївський узвіз. Раніше блогер відправив запит, щоб дізнатися, хто є підрядником і які тендери було проведено для цієї реконструкції. У відповіді, яку отримав Братковський, було зазначено, що загальна вартість реконструкції - 89 млн. гривень.

"Клим Сергійович одразу відчув щось недобре, коли побачив нові сходинки на Пейзажній алеї. Клим Сергійович побачив, що були тендери на 37, на 14 млн. грн., але він не міг навіть подумати, що сходинки виявляться золотими - тільки будівельні роботи - практично 82,5 млн. грн., а загальна вартість понад 89 млн. грн. Це якщо сходинок 300, то одна сходинка обійшлася в 300 тисяч", - написав Братковський і опублікував документ, який він отримав.

Фото: facebook.com/klimetin

Крім того, в мережі з'явилися фотографії, на яких видно якість сходинок і будматеріалів.

Користувачі в шоці від таких цифр і пишуть, що мабуть туалети потягнули більшу частину суми.

"Цікаво", "Офігєть просто", - пишуть користувачі.

Скріншот коментарів (facebook.com/klimetin)

Сам Клим Братковський у коментарях вказує, що підсвічування на алеї зробили саму дешеве, без захисту від води.

"300 тисяч сходинка! Як же у мене бомбить!", - написала Дарина Недозим, а Дмитро Потіха їй відповів, що гроші пішли не тільки на сходинки, але і на невеликий майданчик з лавками і здається, туалетом. Він визнає, що робота зроблена халтурно.

Дарина Недозим написала, що за ту вартість, за яку зробили сходи, можна побудувати 6 гуртожитків з благоустроєм і обробкою.

Крім того, Клим Братковський вказав, що фірма, яка програла тендер, зараз будує в Києві школу за 120 млн. гривень.


Намагалися допомогти його дружині: У Києві чоловік кидався ножами в рятувальників (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 13:30

У Солом'янському районі Києва 17 квітня сталася надзвичайна подія. Жінка випала з вікна третього поверху багатоповерхівки і опинилася на карнизі першого поверху. Однак її співмешканець не поспішав допомагати і намагався завадити рятувальникам. Про це п...

У РФ двоє силовиків встановили рекорд з найбільшого хабара в історії країни, але "не поділились, з ким треба"

четвер, 18 квітень 2024, 12:52

Російська влада звинуватила двох тепер уже колишніх силовиків в отриманні найбільшого хабара в історії країни, інформують Патріоти України. Як повідомляється, злочинну схему організував Георгій Сатюков, який працював в управлінні «К» МВС РФ, що спеціал...