​Окупанти добивають північний Крим: Стався новий викид хімічних речовин

Концентрація отруйного утворення на основі хлору перевищила допустимі показники більше ніж у чотири рази.

У Красноперекопську минулого тижня зафіксували перевищення гранично допустимої концентрації (ГДК) хлористого водню в повітрі, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Громадське».

За даними Кримського управління з гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища, зафіксовано перевищення ГДК в 4,4 рази. Вміст оксиду вуглецю в повітрі Красноперекопська також перевищив ГДК в 1,06 рази.

В Армянську також зафіксували збільшення вмісту шкідливих речовин в повітрі. Вміст оксиду вуглецю перевищує ГДК в 1,04 рази, фтористого водню - в 1,8 рази.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 серпня в минулому році в Армянську стався викид невідомої речовини. Після цього жителі міста почали скаржитися на погане самопочуття, вихід з ладу техніки через іржавіння металевих деталей і незрозумілий жирний наліт на всіх поверхнях.

Пізніше стало відомо, що викиди сталися на заводі «Кримський титан», який знаходиться поруч з Армянськом. Через НП роботу заводу на час зупинили, а з міста евакуювали дітей.

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...