Олександрією Єгипетською забігали українські трамваї (фото)

В Єгипті почали тестову експлуатацію українського трамвая “Татра-Юг”

Трамвай К1Е6 виробництва "Татра-Юг" під час випробування у Дніпрі Фото: Andrey Kurmelyov

У вівторок, 12 березня, глава Олександрійського управління пасажирських перевезень Халід Ельовіт оголосив про початок тестової експлуатації нового трамвая в цьому єгипетському місті. Йдеться про вагон, який був поставлений українським підприємством “Татра-Юг”. Передають Патріоти України з посиланням на портал Центр транспортних стратегій (ЦТС).

Халід Ельовіт поінформував, що спочатку трамвай виконав шість пробних поїздок без пасажирів, під наглядом українських технічних фахівців. Пізніше почалися тестові поїздки в режимі пасажирських перевезень.

Голова Олександрійського управління пасажирських перевезень заявив, що “новий трамвай є важливим поворотним моментом в єгипетській системі громадського транспорту”, який повинен допомогти розв’язати проблеми дорожнього руху та забруднення повітря.

Єгипетські журналісти пишуть, що новий олександрійський трамвай “запропонує розкішні поїздки”, оскільки обладнаний Wi-Fi, кондиціонером; створює при поїздці менше шуму, ніж старі трамваї; укомплектований візуальною системою інформування про зупинки на шляху прямування.

На початку 2017 року “Татра-Юг” виграла тендер на постачання в Олександрію 15 зчленованих трамваїв. Поставка повинна бути виконана протягом 2,5 років з моменту внесення передоплати єгипетською стороною. Вагони для Єгипту — високопідлогові та мають довжину 22 метри.

Відправлення в Єгипет першого трамвая, виробленого в Дніпрі, відбулася на початку 2019 року.

Трамвайна система Олександрії є найстарішою в Африці та однією з найстарших у світі Александрійський трамвай працює з 1860 року.

Автор: Владислав Христофоров

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...