Операція не потрібна! Вчені зробили несподівану заяву про апендицит

Операція в разі запалення апендикса не обов'язкова, оскільки пацієнту достатньо призначити курс антибіотиків, заявили фахівці з фінського університету Турку. Підставою для такої сенсаційної заяви послужили результати масштабного експерименту, що тривав п'ять років, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Дослідники спостерігали за 300 пацієнтами у віці від 18 до 60 років, які погодилися лікувати апендицит без операції, а тільки антибіотиками. Протягом трьох днів ліки їм вводили внутрішньовенно - в лікарні, а потім пацієнти приймали таблетки, вже перебуваючи вдома. Результат - майже дві третини пацієнтів обійшлися без операцій. А у тих, кому вона все-таки знадобилася, видалення апендикса минуло без ускладнень.

Попередні дослідження обережно вказували на можливість лікування апендициту антибіотиками, проте до цих пір таких рекомендацій намагалися уникати. "Лікарі не виключали можливість, що антибіотики тільки знімають гостру форму запалення - і хірургічне втручання знадобиться згодом, до того ж - більш складне", - йдеться в результатах дослідження.

Тепер, на підставі даного експерименту, фінські дослідники стверджують, що операція при неускладненому апендициті абсолютно не потрібна, можна обійтися медикаментозним лікуванням. Апендикс - невеликий відросток сліпої кишки, який розташований у нижній правій частині живота.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...