"Операція" не вдалась: У мережі розвінчали фейк про переїзд з України в Китай знаменитого конструктора авіаносців

Приводом замислитися є те, що фейк поширили українські ЗМІ.

В інтернеті висміяли фейк про те, що відомий суднобудівник Валерій Бабич поїхав з України в Китай. Про це на своїй сторінці в Facebook пише його син Гліб Бабич, передають Патріоти України.

За його словами, ця "новина" в російських ЗМІ стала справжньою сенсацією. Так, сюжети показали по телеканалам "Росія-24", "Звэзда", "РЕН.ТБ".

"Схема створення фейкової інформації - стандартна. 1. Береться фотографія і копіпаст інформації з сторінки в "Вікіпедії" про людину. 2. Додається будь-яка інформаційна лабуда. 3. "Інформація" публікується з серйозною міною, надутими щоками і заданою замовником "інтонацією", - зазначив Бабич.

Він додав, що приводом замислитися є те, що фейк поширили українські ЗМІ.

"Мій батько, Валерій Васильович Бабич дійсно один з ключових людей в програмі будівництва радянських авіанесучих крейсерів.... Неодноразово був у Китаї. Читав лекції в університетах, в основному за матеріалами своїх книг. Але ніколи не розглядав варіантів переїзду ні в Китай, ні в яку іншу країну. Навіть в Канаду, де живе його дочка і моя сестра", - підсумував Бабич.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...