Опір "системи": Українська суддя відмовила за позовом важко пораненого бійця АТО

Суддя не тільки займалася очевидною підміною понять, але і поводилася вкрай агресивно.

Ілюстрація: blacksea.tv

Суддя Ковпаківського районного суду Сумської області Галина Королева відмовила українському військовому, який служив у зоні Донецького аеропорту, у встановленні юридичного факту отримання важкого поранення внаслідок збройної агресії Росії. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав український політик і громадський діяч, лідер правозахисного руху "Сила права" Андрій Сенченко, повідомляють Патріоти України.

"У п'ятницю, 27 жовтня, суддя Ковпаківського районного суду Сумської області Галина Королева відмовила Олегу Литвиненку, який захищав Україну в боях у зоні Донецького аеропорту, у встановленні юридичного факту отримання важкого поранення при виконанні обов'язку військової служби внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти нашої країни. При цьому суддя під час засідання не тільки займалася очевидною підміною понять, але і вела себе вкрай агресивно", - написав він.

Зазначимо, що в своїй трудовій біографії заступник голови районного суду Галина Корольова неодноразово відзначилася.

"У травні 2015 року вона була на кілька місяців відсторонена за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 371, ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України (неправосудне рішення), що виразилося у прийнятті 27 - 28 грудня 2014 року замовного рішення проти майданівців, але зусиллями покровителів знову "повернулася в суд". Розслідування злочину переведено в уповільнений режим", - розповів Сенченко.

До того, в період роботи суддею Охтирського суду, безкарною залишилася смертельна ДТП і застрягла на етапі оперативних дій історія з хабарем, яка закінчилася переводом з підвищенням у Ковпаківський район.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...