Опритомнів житель Великобританії, якого було отруєно "Новачком"

Житель Великобританії Чарлі Роулі, у якого виявили отруєння речовиною "Новачок", опритомнів, однак перебуває у тяжкому стані.

Медики зазначають, що "Чарлі, як і раніше, дуже погано почувається", йому потрібен цілодобовий догляд фахівців. Роулі буде і далі перебувати в лікарні Солсбері, повідомляють Патріоти України.

30 червня у Великобританії госпіталізували 45-річного Роулі і 44-річну Стерджесс. Спочатку підозрювали, що пара отруїлася героїном або кокаїном, але додаткова експертиза виявила сліди нервово-паралітичного агента "Новачок". 8 липня Стерджесс померла в лікарні. Стан Роулі залишається критичним.

За інформацією The Sun, пара відвідувала сади королеви Єлизавети в Солсбері, які розташовані за 1,6 км від місця, де в березні "Новачком" отруїли 66-річного екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля і його 33-річну дочку Юлію. Скрипалів наразі виписали з лікарні, але їхнє лікування триває. Слідство не вважає інцидент із Роулі і Стерджесс спланованим замахом. За словами міністра безпеки Великобританії Бена Воллеса, постраждала пара не була пов'язана зі Скрипалями.

Лондон стверджує, що "Новачок" розробили в Росії. Москва цю інформацію заперечує. Після нового отруєння Великобританія планує обговорити із союзниками ймовірні заходи у відповідь проти РФ. 9 липня міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон заявив, що Росія винна у смерті Стерджесс.

Опублікував: Тетяна Ісічук

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...