"Оренда" на 50 років: Родич Путіна зазіхнув на розкішні виноградники у Криму

В анексованому Криму виявили великі виноробні проекти, пов'язані з однокурсником президента Росії Володимира Путіна Віктором Хмаріним. Бізнесмен також є далеким родичем російського лідера, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Открытые медиа".

Так, кримське ТОВ "Кіх-Шато" у серпні 2018 року підписало з "урядом республіки" угоду про інвестування 1,3 млрд рублів (410 млн грн) у створення агропромислового кластеру і рекреаційної зони "Гранд Шато Лаванда".

Ділянка площею 111,2 га, яку окупанти виділили під цей проект, розташована у селищі Партизанське, за 17 км від Ялти. Судячи з угоди, господарство займатиметься вирощуванням винограду і виробництвом вина.

Однією виноробнею "Кіх-Шато" не обмежиться. У грудні 2017 року окупаційна влада півострова дозволила їй створити виноробний агрокластер під назвою "Шато Феодосійська долина" біля селища Орджонікідзе, неподалік від Феодосії. Компанія збирається займатися розвитком сільського господарства, надавати рекреаційні та екскурсійні послуги.

Інвестиції у проект мають скласти 1,5 млрд рублів (620 млн грн). За даними місцевих ЗМІ, господарство займе 1 тис га. Ділянки надані компанії в оренду на 49 років.Журналісти встановили, що ТОВ "Кіх-Шато" було зареєстроване у червні 2017 року. Його власником є некомерційна організація "Спілка землевпорядників" ("Росзем"). Голова її опікунської ради - російський бізнесмен, адвокат Віктор Хмарін.

Хмарін - однокурсник президента Росії Володимира Путіна, вони разом вчилися на юридичному факультеті Ленінградського університету. У 1970-х роках Хмарін одружився з двоюрідною сестрою Путіна — Любов'ю Кругловою.

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...