Ось і дочекались: Україну атакують 20-градусні морози і завірюхи

Цієї ночі стовпчики термометрів вже опустяться до 8-14 градусів нижче нуля.

Сильні морози насуваються на Україну вже цієї ночі похолодає до 16 градусів нижче нуля, а місцями можливий і 20-градусний мороз, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Перед цим негода скувала південь країни, де у сніговому полоні опинилися маршрутки та вантажівки. На Дніпропетровщині мело так, що рятувальникам довелося витягати більше сотні авто, зокрема й 11 карет швидкої допомоги. Цілу добу замітало Херсонщину, там у снігових пастках на трасах опинилися понад 20 автомобілів. У Генічеському районі в кучугурах застрягли півтора десятка машин: автомобілісти намагалися витягати один одного, але врешті вимушені були викликати рятувальників.

Найближчої ночі стовпчики термометрів опустяться до позначок мінус 8-14 градусів. На півночі до 16 нижче нуля. Інтенсивні снігопади прогнозують у Карпатському регіоні, потроху сніжитиме в Західних та Східних областях.

Синоптики втішають, що опади мають послабшати. Інтенсивні снігопади прогнозують лише в Карпатському регіоні, на решті території буде переважно без опадів. Натомість прийдуть сильні морози. "Зрозуміло, що на півдні це трохи нижче – близько 10. І денні температури теж, там 3-8 градусів морозу будуть спостерігати. Тому навіть в південних областях будуть від'ємні значення вдень", - розповів співробітник гідрометцентру Владислав Білик.

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...