За особливі досягнення: Названо лауреатів Нобелівської премії з економіки (відео)

Стали відомі володарі Нобелівської премії з економіки. У цьому році її володарями стали вчені Вільям Нордхаус і Пол Ромер, повідомляють Патріоти України.

Нордхаусу присудили премію за інтеграцію змін клімату в макроекономічний аналіз. Що стосується Ромера, то він отримав премію за інтеграцію в дану сферу технологічних інновацій.

Оголошення імен переможців відбулося під час прес-конференції в Стокгольмі. Загалом, на цей момент були оголошені імена всіх лауреатів Нобелівської премії цього року. Вручення премії в галузі літератури в цьому році було скасовано у зв'язку зі скандалом у комітеті.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...