Особливі ціни на житло: Дружина італійця пропонує українським заробітчанам відпочинок біля моря (фото)

Українка Юлія Хемій на час курортного сезону на узбережжі Адріатичного моря здає квартиру виключно українським заробітчанам.

Так вирішила зі своїм чоловіком італійцем Джузеппе Йяйя, коли позаторік розпорядився здавати житло в оренду відпочивальникам, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Італійці можуть дозволити собі відпочинок за 2-3 тисячі євро на місяць, а українці — ні. Але вони також хочуть відпочити. Тим більше він їм необхідний. Бронюють місця задовго до початку туристичного сезону. Ще березень. А квартира вже зайнята з червня по жовтень", - говорить Юлія Хемій, яка мешкає в італійському місті Пулія.

Відколи скасували візи, до українських заробітчан приїжджають рідні та знайомі. Планують відпочинок на літо, щоб покупатися в морі. Першими клієнтами були українка з дочкою, які приїхали з Чехії, каже жінка.

На оренду квартири з усіма зручностями встановила власні розцінки. Перед цим вивчила ринок нерухомості в курортний сезон.

Двотижневий відпочинок у червні коштує 500 євро. У липні оренда коштує 750 євро. Найдорожче у серпні - 800. Тиждень проживання коштує вдвічі дешевше.

"Від суми оренди третину віддаю за комунальні. Ще частину грошей - на оновлення білизни, рушників та закупку миючих засобів", - додає Юлія.

З туристами домовляються, що прати і прибирати будуть самі. Власниця житла робить лише контрольне прибирання.

Харчуватись можуть в ресторані, який знаходиться поблизу квартири. Його власником є її чоловік Джузеппе. Переважно українці замовляють піцу і страви з морепродуктами. Особливо обожнюють смажені кальмари, мідії та спагеті з морепродуктами.

Яке покарання можуть ввести за відмову проходити ВЛК - пояснення

вівторок, 16 квітень 2024, 8:56

Правовий комітет Верховної Ради розглядає два законопроєкти, які передбачають посилити покарання для ухилянтів. Зокрема, за непроходження ВЛК пропонується ввести адміністративну, а також кримінальну відповідальність, передають Патріоти України. Про це ...

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...