​Останній удар літа: Сьогодні в Києві очікується температурний рекорд

У неділю, 17 вересня, майже на всій території України очікується дуже спекотна погода, а в столиці може бути побитий температурний рекорд.

В деяких місцях стовпчик термометра підніматиметься до 34 градусів, і лише в деяких північних областях і на заході буде переважати прохолодний атмосферний фронт, повідомляють Патріоти України з посиланням на Укргідрометцентр.

У Центральній геофізичній обсерваторії розповіли, що найхолоднішим день 17 вересня припав на 1952 рік, коли була зафіксована температура 1 градус тепла. Самий спекотний трапився 17 вересня 1939 року - тоді повітря прогрілося до 28,5 градусів. Сьогодні цей рекорд може бути побитий, оскільки синоптики прогнозують до 27-30 градусів.

Як відзначають метеорологи 17 вересня, температурні рекорди можуть бути зафіксовані в багатьох українських областях, оскільки на сході, на півдні і в центрі країни вдень стовпчики термометрів підніматимуться до 28-34 градусів. Нагадаємо, що сьогоднішній день обіцяє стати останнім спекотним днем в вересні - вже завтра Гідрометцентр прогнозує зниження температури.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...