Отруєння в Черкасах: У МОЗ розповіли про долю постражалих

У дітей і дорослих спостерігалася токсична реакція на інгаляційний контакт з невідомою речовиною, що, на щастя, не мала шкідливого впливу на їхнє здоров'я.

Ілюстрація: telegraf.com.ua

Причина отруєння школярів і вчителів під час лінійки в Черкасах досі пір невідома, але постраждалих вже виписали з лікарні, повідомляють Патріоти України.

Як повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я, Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ зробив забір ґрунту, води, повітря в день інциденту. Лабораторні аналізи повітря і грунту "не показали критичного змісту ніяких з'єднань, які могли б спричинити реакцію організму"."Вода і повітря є безпечними по санітарно-гігієнічним показникам", - йдеться в повідомленні.

Встановленням остаточних причин токсичної реакції займаються відповідні органи. 49 дітей і 4 дорослих, яких госпіталізували зі шкільної лінійки, вже вдома. Ще троє дітей досі перебувають у дитячій обласній лікарні, але їх лікують від супутніх захворювань, які виявили під час обстеження. Ці захворювання жодним чином не пов'язані з отруєнням.

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...