Отримав "нагороду": У Білорусі кинули за грати ще одного найманця, який допомагав бойовикам на Донбасі

Найманця було засуджено до двох років колонії, тоді як прокуратура вимагала від 5 до 8 років позбавлення волі.

Ілюстрація: ukrinform.com

У Білорусі засудили жителя Гомеля Віталія Котлобая, який займався "інформаційною роботою" на бойовиків терористичної ЛНР, повідомляють Патріоти України.

Один з бойовиків розповів про те, що Котлобай не приймав участь в бойових діях.

"Віталій проходив строкову службу в білоруській армії як зв'язківець, тому його і призначили займатися комп'ютерами. На передову він взагалі не виїжджав, участі в бойових діях не брав!", - заявив він.

Бойовик також зазначив, що на окупованих територіях "гостра проблема - наркоманія, от він (Котлобай) і розробляв рекламу, відео різні проти наркотиків".

Влітку 2017 Котлобай вирішив повернутися в Білорусь, але його було заарештовано через кілька місяців.

Важливо відзначити, що Котлобай засуджений за ч. 1 ст. 361-3 КК (участь на території іноземної держави в збройному формуванні або збройному конфлікті, військових діях, вербування або підготовка осіб до такої участі), але без ознак злочину по ст. 133 КК (найманство).

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...