Оце так "правоохоронці": У Києві затримали поліцейських, які грабували людей на вокзалі (фото)

Затримання працівників поліції відбулося під час вчинення ними чергового пограбування громадянина на вокзалі.

Сьогодні вночі на центральному залізничному вокзалі Києва було проведено спецоперацію із затримання 5 працівників патрульної служби, які тривалий час здійснювали напади на подорожуючих громадян та пограбування, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресс-службу прокуратури Києва.

Так, ці працівники поліції під час несення служби на території вокзалу під різними приводами доставляли до поліцейського приміщення громадян, які подорожували або перебували напідпитку. Застосовуючи щодо затриманих спецзасоби (кайданки, сльозогінний газ), а також фізичне насильство, поліцейські грабували їх. Зазвичай здобиччю зловмисників ставали гроші, мобільні телефони та інші цінні речі.

Встановлено причетність зловмисників до щонайменше 10 нападів на громадян, скоєних з березня по вересень поточного року. У ході негласних слідчих дій задокументовано факти «кришування» цими поліцейськими кишенькових злодіїв з подальшим перерозподілом викрадених коштів.

Усім затриманим правоохоронцям оголошено про підозру за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посад.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...