Оце так: Правозахисник заявив, що до нападу на активістку Гандзюк у Херсоні може бути причетна поліція

До нападу з кислотою на активістку і працівницю Херсонської міськради Катерину Гандзюк можуть бути причетні працівники місцевої поліції. Про це заявила голова Центру інформації про права людини Тетяна Печончик, повідомляють Патріоти України.

"Справді, є такі випадки, коли поліція не те, що не розслідує, але ще й дуже часто стоїть за тими, хто нападав… З приводу Катерини Гандзюк і вчорашнього нападу на неї, там теж може бути такий мотив, оскільки вона активно критикувала корупцію у місцевій поліції і, власне, це теж може бути одним із мотивів нападу на неї. Це відразу породжує сумніви, що розслідування буде справедливим, всестороннім та ефективним", — сказала вона.

На підтвердження своїх слів Печончик звернула увагу, що лише за два дні поліція вже два рази змінила кваліфікацію цієї справи.

31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради Катерину Гандзюк. Юрист Масі Найєм повідомив у Facebook, що в активістки хімічний опік обличчя, шиї, тулуба, верхньої кінцівки 40% III-II ступеня. Правоохоронці перекваліфікували напад на Гандзюк з хуліганства на тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування, а ще - на замах на вбивство.

У ЗМІ є інформація, що восени 2017 року Гандзюк звинуватила в корупції начальника Управління захисту економіки Нацполіції в Херсонській області Артема Антощука. Він домагався спростування її поста, але програв суд. Активістка критикувала роботу правоохоронних органів області, а також протистояла проросійським політичним організаціям на Херсонщині. Крім того вона говорила про зловживання міськвлади Херсона.

Джерело: hromadske.ua

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...