Оце так: Відомого волонтера, радника віце-прем’єр-міністра звинувачують у викраденні людини

При цьому у волонтерському середовищі кажуть, справу навмисне розкручують, аби дискредитувати волонтерський рух.

Волонтер, а нині боєць Дмитро Тропша звинуватив одного з активних членів волонтерського руху, радника віце-прем’єр-міністра Олексія Ліпіріді у викраденні людини та вимагає притягнути його до відповідальності. Про це пише видання "Радіо Свобода", повідомляють Патріоти України.

За словами Тропші, близько 2 років тому Ліпіріді вирішив пожартувати над своїми колегами, але однак витівка не вдалась. Одне із кримінальних проваджень, де фігурує волонтер, за статтею – викрадення людини.

Сам Ліпіріді заявив, що співпрацював зі слідством у статусі свідка і більше до нього питань не було.

Інцидент трапився 9 травня 2015 року. Тоді Волонтери Дмитро Тропша та Віталій Дейнега приїхали у зону Ато з партією допомоги для військових. На одному з блокпостів автобус зупинили і захопили волонтерів у заручники – їм стягнули руки, постріляли над головами, одягнули на голови мішки і запхали в машину.

"Мені було боляче їхати, я дуже налякався. В мене діабет – і будь-який стрес для мене може стати смертельним. Я вже попрощався з життям, але вирішив боротися до кінця. Я зробив зубами дірку в пакеті на голові і побачив, що їду за заднім сидінням мікроавтобуса", – пригадав інцидент Тропша.

Боєць Дмитро Тропша

Він також розповів, що були сильні побої – по ребрах, голові та ногах, а також тортури.

Далі "полонених" привезли на військову базу, яку, за інформацією Тропші, використовували бійці 17-го батальйону 57-ї бригади і полку МВС "Миротворець". Уже там їм розповіли, що це був розіграш. Поряд стояли журналісти "Нового каналу".


Пост Тропші у соцмережах

Командир полку "Миротворець" Юрій Шершньов підтвердив, що бачив останній етап розіграшу і що на базі були бійці його підрозділу. Проте в розіграші вони участі не брали,

Один із волонтерів, також розповів, що бачив уривки з відео "розіграшу", яке знімали журналісти "Нового каналу".

Називати своє ім’я волонтер не хоче з міркувань безпеки – і тоді, і зараз він є доволі відомою у волонтерському і військовому середовищах людиною. Якщо б ця історія з’явилася в 2015 році, це б спрацювало проти волонтерського руху в цілому. За словами джерела, тепер хтось вирішив обірвати кар’єру Ліпіріді.

Чому виникають провали в пам'яті після розпивання спиртного: Вчені назвали причини

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:24

Вживання спиртного не тільки підвищує ризик померти від серцевого нападу та інших хвороб у довгостроковій перспективі, але й може спричиняти провали в пам'яті буквально на наступний ранок, передають Патріоти України. Група вчених з Університету Пенсіль...

Звільнена по обміну з лап Москви знаменита американська баскетболістка відверто розповіла про жахи російської в’язниці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:15

Дворазова олімпійська чемпіонка і чемпіонка світу з баскетболу Бріттні Грайнер заявила, що почувалася неповноцінною людиною в російській в’язниці, передає NV. . Дівчину заарештували в лютому 2022 року в аеропорту Шереметьєво за ввезення наркотичних ...