"Ознаки політизації процесу": В Європейській мовній спілці прокоментували скандал з MARUV

За вибір конкурсанта для "Євробачення" відповідає національний мовник, заявили в Європейській мовній спілці (EBU). Так, на сайті конкурсу прокоментували скандал з українською співачкою MARUV, повідомляють Патріоти України.

"Кожен мовник, який бере участь, несе відповідальність за вибір свого учасника для "Євробачення" відповідно до правил, встановлених Європейською мовною спілкою. Телекомпанія в даний час веде переговори, щоб оголосити представника для конкурсу цього року, і як тільки вони будуть підтверджені, будуть оголошені на офіційних каналах "Євробачення", - сказано в заяві.

В EBU додали, що кожен мовник "повинен забезпечити неполітичний характер конкурсу". У тому, що відбувається, бачать "ознаки політизації".

"Соціальний резонанс, спроби тиску з боку політичних сил, втручання діячів культури і інформаційних структур держави-агресора в цю дискусію фактично викликали політизацію результатів національного відбору", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше українська співачка MARUV прокоментувала ситуацію щодо "Євробачення-2019", на котре, як з'ясувалось, вона таки не поїде.

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...