Папа Римський у різдвяному посланні згадав Україну

У своєму посланні Папа Франциск закликав молитися за мир і докладати зусилля для його будування.

Фото: ЖЖ

Папа Римський Франциск у своєму традиційному різдвяному посланні "Місту і світу" молився за мир для України, передає ЄвроПравда з посиланням на "Радіо Ватикану", повідомляють Патріоти України.

"Бачимо Ісуса в дітях, які разом зі своїми родинами страждають від насильства, породженого конфліктом в Україні, та від його серйозних гуманітарних наслідків, і молимося за те, щоб Господь якнайшвидше дарував мир цій дорогій країні", – сказав Папа Франциск, промовляючи опівдні 25 грудня з лоджії базиліки Святого Петра у Ватикані.

У своєму посланні глава католицької церкви закликав молитися за мир і докладати зусилля для його будування.

"Сьогодні, коли над світом віють вітри війни, а вже неактуальна модель розвитку й надалі породжує загальнолюдську, суспільну та екологічну деградацію, Різдво наново повертає нас до знаку Дитини, запрошує розпізнати Його в обличчях дітей", – сказав Папа Франциск, згадуючи про жителів країн, де не припиняються конфлікти, зокрема Святої Землі, Близького Сходу, ряду африканських країн, Венесуели та України.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...