Парад вишиванок від слуг народу: Як у Святій Софії проходив бенкет Президента на честь Дня Незалежності (відео)

Теперішні очільники держави з часів Ющенка наслідують традиції Ярослава Мудрого, котрий влаштовував тут найбільші світські урочистості.

Софія Київська. Фото:ua.igotoworld.com

Святковий бенкет з нагоди ювілею Незалежності відбувся у Софії Київській. Туди президент Петро Порошенко запросив народних депутатів, урядовців, дипломатів та військових. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Сторонніх не підпускали – вхід був можливий лише за іменним запрошенням. Серед тих, хто їх одержав, були й представники колишньої влади. Це жваво обговорювали та навіть обурювались інші гості.

Жінки були у вечірніх сукнях або національному вбранні. "Ця вишиванка моєї бабці, вона в 17 років, коли одружувалася, на шлюб собі вишила. Їй зараз 96 років, ця вишиванка має 79 років. І вона повернулася тепер в Україну на 25-ту річницю Незалежності", - розповіла про свій одяг в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Чоловіки були в класичних костюмах або вишитих сорочках. "Марічка Падалка подарувала мені цю вишиванку в 2004 році. Якщо я не помиляюся, одразу після "помаранчевої" революції", - розповів нардеп Єгор Соболєв.

Таким був дрес-код, але дотримувалися його не всі. Деякі дипломати та іноземні делегати віддали перевагу національному вбранню своєї країни.

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...