Парафія першого єпархіального собору України проголосувала, щоб залишатись у РПЦ

За оцінками експертів, від 20 до 30% парафій колишньої УПЦ (МП) триматимуться Московської церкви. Особливо це стосується громад Півдня та Сходу країни. Хоча зі зміною юридичного підпорядкування на РПЦ ще якась кількість перейде до ПЦУ.

Свято-Духівський собор вирішив залишитися в РПЦ. Фото: khersondaily.com.

26 січня під головуванням митрополита Херсонського і Таврійського Іоанна, в конференц-залі Херсонського єпархіального Управління відбулися парафіяльні збори релігійної громади Свято-Духівського кафедрального собору Херсона. Як повідомляє сайт "Православна Херсонщина", «серед питань парафіяльного життя митрополит Іоанн поінформував присутніх і про сучасне становище Української Православної Церкви, передають Патріоти України.

За результатами зборів було винесено одноголосне рішення висловити свою підтримку Предстоятелю УПЦ Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, а також, незважаючи на "різну агітацію в ЗМІ про зміну перепідпорядкування парафій і переходу в ПЦУ, залишатися вірними канонічному Православ'ю і перебувати в лоні Української Православної Церкви, яку очолює Митрополит Київський і всієї України Онуфрій".
27 січня, після закінчення Божественної літургії, це рішення парафіяльних зборів було зачитано в Свято-Духівському кафедральному соборі, яку підтримали всі присутні на богослужінні».


Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...