​Пасажири діляться першими враженнями: У Китаї запустили безпілотні автобуси - складні маневри йому не завада

Тестові випробування пройшли успішно, але розробники з Yutong не зупиняються на досягнутому

Поки в США тестують безпілотні автомобілі Google, а в Японії і Великобританії планують запустити роботаксі, по дорогах міста Женьшоу (Zhengzhou) хоч і в тестовому режимі, але вже з пасажирами, їздить безпілотний автобус, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Автономно керований транспорт пройшов маршрут довжиною 32 км, зробивши ряд складних маневрів, наприклад, обгін, зміну смуги руху, реагування на сигнали світлофорів. Максимальна швидкість, яка була зафіксована в період тестового заїзду, становила близько 68 км / година. Безпілотний автобус розроблений компанією Yutong за підтримки Китайської академії інженерії. Він обладнаний двома камерами, чотирма лазерними радарами і інтегрованою системою навігації.

Хоча тестові випробування пройшли успішно, розробники мають намір ще вдосконалити систему безпілотного управління перед тим, як випустити автобус на регулярний маршрут.

Міноборони переглянуло меню для військових: Ось які продукти залишаться в минулому

середа, 15 травень 2024, 18:58

Міністерство оборони України змінило правила годування військових – з каталогу прибрали деякі продукти, але водночас меню суттєво доповнили. Про це йдеться у повідомленні пресслужби відомства. «Наші військові – ключовий фактор оборони країни. Збалансов...

Мобілізація по-новому: Названо хвороби очей, з якими не візьмуть на службу

середа, 15 травень 2024, 18:48

Одним із ключових нововведень закону про мобілізацію став оновлений список вад зору, з якими не беруть на службу в армії. Далі розглянемо всі хвороби очей, з якими не беруть до ЗСУ. Новим законом про мобілізацію скасовано статус обмежено придатного до ...