​Патріарх Філарет пояснив, чому Україна переможе у війні з Росією (відео)

Саму війну предстоятель УПЦ-КП називає підступною та неоголошеною.

Михайлівський Золотоверхий собор

Голова УПЦ-КП Філарет у День Свободи і Гідності відслужив святкову літургію. Річниця початку Євромайдану збігається з церковним святом – днем архістратига Михаїла, образ якого для вірян символізує перемогу добра над злом, і котрий з часів Давньої Русі вважається небесним покровителем Києва, зазначають Патріоти України.

Богослужіння відбулося в Михайлівському Золотоверхому соборі столиці. Для учасників подій дворічної давності – це місце знакове. Саме цей храм став прихистком студентів, яких на Майдані рівно два роки тому жорстоко побив "Беркут".

Дзвони цього монастиря скликали киян серед ночі на захист Майдану, коли на нього сунули силовики. Філарет помолився за мир в Україні, і попросив людей за жодних обставин не опускати рук. "Іде війна на сході. Неоголошена. В цій війні ми переможемо, бо правда з нами. Росія на нас напала. Вони вбивають братів, а ми захищаємося. Ми повинні пам'ятать, що добро і правда завжди перемагають", - заявив предстоятель УПЦ-КП.

Журналісти ТСН з цього приводу зняли сюжет.

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....