Пекельні випробування: Як тренують українських військових (фото, відео)

"Полігон став основним місцем підготовки рекрутів, а 15-ти кілометрові марш-кидки - нормою. З кожним днем інтенсивність занять зростає. І навіть дощ - це не завада", - йдеться у сюжеті одного з телеканалів, повідомляють Патріоти України. Цитуємо далі:

"На полігоні у Житомирі курсанти вперше намагалися йти бойовим порядком. До справжніх десантників їм ще далеко, але для того вони й прийшли - вчитися. "Наше завдання стежити, щоб підрозділ не потрапив в засідку чи ще щось тому подібне. Поки все добре, і ще всі живі", - розповів рекрут Олексій Чубашев.

Умовну засідку солдати ліквідували. Після цього групі потрібно було подолати нову перешкоду. Інструктори дали ввідну, а дозорні мали передати інформацію решті підрозділу. Як виявилось, заміновано було усе, окрім калюжі.

"Солдат постійно має бути готовий до всього. Для того, аби в реальному бою сміливо і рішуче розв'язувати всі проблеми, які будуть виникають під час виконання завдань", - пояснив командир взводу Богдан Красько.

"Чим їм важче тут буде, тим їм буде легше там. Тут немає жалості до бійця якогось, тут є розуміння того, що йому потрібно дати, які навички та вміння. Аби він надалі виконав завдання і зберіг своє життя, і здоров'я", - сказав заступник начальника 199 навчального центру ДШВ Владислав Заїць.

"В мене свій підхід до особового складу. В першу чергу, щоб вони лишились тут живі, а також у своїх бойових частинах. А також це повага їхня до мене, до командирів, до сержантів. Це найголовніше. Тому що, коли є повага, то ти готовий віддавати людям всього себе", - пояснив сержант-інструктор Олег Ковальчук.

Один із солдатів під навчання виявився дуже невдоволений водними процедурами, а тому вирішив повчити інструктора, як саме йому виконувати свою роботу. І отримав суворе покарання за це.

"Дякувати Богу, що в інструктора був хороший настрій і разом з тим курсантом не качався увесь курс", – сказав рекрут Олексій Чубашев.

"В будь-якому стані, в будь-якому місці ти маєш поважати свого старшого начальника. В цьому випадку – інструктора", - зазначив Чубашев. Головна мета навчити курсантів беззаперечно слухати командира. У реальному бою – це може врятувати їм життя.

"Все мокре наскрізь. Абсолютно. В черевиках купа води. Бронежилет став в п'ять разів тяжчим. Я чітко відчуваю на спині цей шмат холодного металу, який має захистити від кулі противника", - поділився враженнями рекрут.

Час випробувань - це значно жорстокіше за роздратованого інструктора чи водні процедури. "Танк - це найстрашніша зброя. Якщо побачите танк в бою, я вам клянуся, ви всі дуже налякаєтесь", - пояснив інструктор".

Джерело: 24 канал

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...