Пенсійний вік в Україні та інших країнах Європи: Де треба працювати найменше? (карта)

В Україні досі точаться дискусії щодо підвищення пенсійного віку, повідомляють Патріоти України.

Це було однією з вимог МВФ для виділення чергового траншу Україні, однак викликало хвилю обурень. Як показує статистика, пенсійний вік в Україні є одним із найменших в Європі. Дивіться в інфографіці 24 каналу, у якому віці виходять на пенсію в інших країнах.

Пенсійний вік в Україні не підвищуватимуть щонайменше 10 років. Принаймні так стверджують у Кабміні. Цього вдалося досягти завдяки пенсійній реформі, внаслідок якої зріс страховий стаж. Тож українські жінки далі виходитимуть на пенсію в 58,5 років, а чоловіки – у 60.

Менший, ніж в Україні, пенсійний вік для жінок – лише в Молдові (58), Туреччині (58), Білорусі (56) та Росії (55). А от пенсійний вік чоловіків в Україні таки найнижчий серед всіх країн Європи. У 60 років виходять на пенсію також чоловіки в Туреччині, Словенії та Росії. У решті європейських країн пенсійний вік вищий.

Так, середній пенсійний вік у Європі для жінок становить 63,5 років. Найвищий вік – 67 років – у Греції та Ісландії. За ними йдуть Португалія (66,33), Ірландія (66) та Нідерланди (66). За пенсійним віком чоловіків перша п'ятірка майже така сама, лише Італія посунула Нідерланди. А в середньому в Європі чоловіки виходять на пенсію у 64,5 років. Найвища норма – у Греції та Ісландії – 67 років.


Найвищий пенсійний вік – у Греції: 67 років для жінок і чоловіків


Серед північних країн найнижчий пенсійний вік у Швеції – 61 рік


64-66 – такий пенсійний вік у країнах Західної Європи, за винятком Франції та Австрії


Україна – у п'ятірці країн Європи з найнижчим пенсійним віком

Джерело: 24-й канал

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...

Залізуть в кишені і цим: Влада підготувала «сюрприз» для українців за кордоном. Кому варто хвилюватися

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:23

У вересні 2024 року відбудеться перший автоматичний обмін між Україною та іншими державами інформацією про фінансові рахунки за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart). Країни обміняються даними за друге півріччя 2023 року – це...