Перед усім чесним воїнством: Пінгвіна посвятили в бригадні генерали Королівської гвардії Норвегії (фотофакт)

Пінгвін Нільс Улаф провів огляд, в ході якого учасники Королівського единбурзького параду військових оркестрів віддали йому честь

Пінгвін Нільс Улаф. Фото: ВВС.

Королівський пінгвін із зоопарку Единбурга став бригадним генералом Королівської гвардії Норвегії. Звання було присвоєно пінгвіну в ході урочистої церемонії, яка пройшла в Единбурзі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Пінгвіна звуть Нільс Улаф. Він провів огляд, в ході якого учасники Королівського единбурзького параду військових оркестрів віддали пінгвіну честь, а керуючий парадом Девід Елфрі привітав його з підвищенням.

Це вже третій пінгвін з таким ім'ям із зоопарку Единбурга, який служить в Королівської гвардії Норвегії і отримує там звання. До підвищення Нільс Улаф був почесним полковником гвардії і її талісманом. Крім того, в 2008 році його посвятили в лицарі.

За словами гвардійців, пінгвін впізнає військовослужбовців і завжди радий їх бачити. Проте, журналісти відзначали, що під час огляду сер Нільс Улаф строго перевіряв гвардійців в строю, як і належить офіцеру.

Норвегія подарувала першого королівського пінгвіна зоопарку Единбурга в 1913 році. З 1972 року королівські пінгвіни із зоопарку Единбурга стають символами Королівської гвардії Норвегії і отримують військові звання кожен раз, коли гвардія приїжджає в зоопарк з візитом.

Обраного символом гвардії пінгвіна традиційно називають Нільсом Улафом. Іменем Нільс вони зобов'язані колишньому гвардійцю Нільса Егеліену, який поклав початок цій традиції і назвав першого пінгвіна на честь себе. Улафом їх називають на честь короля Норвегії Улафа V.

Перший Нільс Улаф помер в 1987 році після того, як став сержантом гвардії. Незабаром був обраний другий Нільс Улаф, а потім його змінив третій. При цьому кожен наступний пінгвін починав службу в тому ж званні, що було на момент смерті у його попередника. Саме це дозволило нинішньому Нільсу Улафу дослужитися до бригадного генерала і стати найбільш високопоставленим птахом у світі.

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...