Передові технології і не тільки: Як чистять дороги в Норвегії (відео)

Норвегія - це дійсно снігова країна, тож справлятися з сніжними колапсами там вміють майстерно. Крім того, влада вкладає у це великі кошти: щодня Норвегія витрачає на снігоочисні дії 200 млн євро, повідомляють Патріоти України.

У Норвегії за очистку вулиць від снігу повністю відповідає міська влада. Пріоритет віддається очищенню проїжджої частини. Більш того, в регламенті міста Осло підкреслюється, що рух автомашин не повинен зупинятися через сніг, що випав.

Для цього у північної країни є 2600 снігоприбиральних машин. Крім того, використовуються ще грейдери, трактори та розкидачі «гарячого гравію» (замість піску). Цей метод винайшов у шведський вчений Торгейр Ваа в 2004 році. Дрібне кам’яне кришиво (або пісок) змішують із водою і розігрівають до 95 градусів, а потім розкидають на утрамбoваний перед цим сніг. Завдяки цьому він швидко плавиться до чистого асфальту.

Варто зазначити, що прибирати сніг на тротуарах в Норвегії значно легше, ніж в інших країнах. Це пов’язано з тим, що всі прибудинкові комунікації з гарячою водою прокладені чітко під тротуарами. І прибиранням снігу також займаються спеціальні міські служби.

Крім того, до боротьби зі снігом на міських вулицях інколи залучають волонтерів з заохоченням на розсуд влади. Часто плата за прибирання снігу – це гарячий обід і вечеря в пересувний їдальні, чи просто пам’ятна медалька.

"Хитра мобілізація": Стало відомо, у якому випадку навіть багатодітний тато може отримати повістку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:30

У Законі про мобілізацію за несплату аліментів татам трьох і більше дітей будуть знімати бронь. І це торкнеться навіть жінок. Однак це не означає, що боржника одразу відправлять на фронт, передають Патріоти України. Про нові правила у Законі про мобіл...

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...