"Переїхати, щоб заробити грошей і ... залишитися назавжди": Історія українки (фото)

Про життя в іншій країні...

Про це у своєму блозі пише українка Оксана, що наважилась на переїзд до Греції, передають Патріоти України.

"Привіт усім! Хочу розказати вам кілька слів про життя в іншій країні. На початку я планувала поїхати тільки щоб підзаробити трохи грошей, подивитись на країну богів і загадкових історій та забрати маму додому, що давно вже була на чужині. Та практично по самому моєму приїзді, я зустріла там «свого українця» і залишилась.

Про переїзд

Сьогодні у нас чудова сім'я і все менше і рідше ми думаємо про повернення. З часом не тільки звикаєш, але й починаєш бачити все трохи по-іншому. Переїхати до Греції одній мені було легко, але якщо ви плануєте переїхати і вас більше, то варто потурбуватись про те, щоб знайти хорошого адвоката тут заздалегідь, адже вам буде потрібен професіонал, котрий допоможе вам з документами – це дуже важливо! Також, у вас вже повинні бути хороші перспективи роботи і кілька готових варіантів.

Про звикання

Спочатку було дуже важко і здавалось, що тут усе зовсім інакше. Особливо важким для мене було звикнути до їх режиму – в обід закриваються всі маленькі магазини, аптеки тощо, в деякі дні вони відкриваються після обідньої перерви, а в деякі - ні. В суботу день скорочений (якщо робочий), а в неділю так взагалі все закрите. Останнім часом в зв’язку з кризою магазини стараються відкривати частіше, але ніколи не знаєш. В обідні години повинна тривати тиша, тому інколи навіть страшно вмикати пилосос чи просто музику.

Про роди

Народжувала я в Греції, і так як я розмовляю українською, чоловік російською, а живемо ми в Греції – за це переживала дуже сильно. Проте, «діти як «губки», - заспокоювали мене греки, і це правда. Зараз моєму синові 5 років і він зі мною розмовляє українською, з татом - російською, а в дитячому садку і на вулиці – грецькою, при чому з такою вимовою як справжній грек.

Про грецьку мову

Що стосується мене, то я не перестаю вчити грецьку відколи приїхала. Грецька мова – неймовірно красива і важлива мова (ви не уявляєте скільки термінів ми могли б розуміти, як би знали одну лиш грецьку!), але дуже важка. Перший рік я часто говорила англійською, хоча так насправді зрідка зустрічала когось, хто її знає. Проте дуже швидко я зрозуміла, що так мови я - не вивчу! Тоді я забула про будь-яку іншу мову, окрім грецької і «занурилась» в неї вся. Я виходила з дому, слухала і повторювала, не стидалась перепитуватись і записувати при всіх, від чого отримувала тільки похвалу! Так знаходились й друзі, адже греки – народ дуже ввічливий, завжди відкритий до розмови і радий допомогти. А там вже й з’являлись спільні теми, походи в театр тощо.

Про те, що подобається

Мені дуже подобається жити в країні, де так багато сонця і де, замість походу до психолога, вистачає посидіти годину біля моря. В Греції пів-року літо, а свіжі фрукти і овочі – цілий рік!"

Джерело: 4mama.ua

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Держпраці заявили, що під час воєнного стану українців не можна звільняти за прогули: Що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:22

Державна служба з питань праці заявила про те, що прогули тих співробітників, які переїхали в інший регіон або виїхали за кордон під час воєнного стану, не можуть бути причиною звільнення. Замість звільнення їх можна відправити в неоплачувану відпустку...