Переносять кліщі: В Україну прийшла смертельно небезпечна інфекція

Експерти застерігають, що кількість випадків зараження хворобою Лайма в Україні стрімко зростає. І передається ця інфекція через укуси кліщів.

Ілюстрація: cmei.com.ua

Близько 20% іксодових кліщів несуть вірус хвороби Лайма. Тобто кожен п'ятий кліщ може бути заразним, повідомляють Патріоти Украни.

Разом з тим, як відзначають фахівці, українці в цілому налаштовані легковажно і нехтують правилами безпеки. Така поведінка лікарям не подобається, так як наслідки хвороби дуже важкі - аж до паралічу всього тіла і смерті.

При цьому темпи поширення небезпеки в світі насторожують - в США хвороба Лайма стала другою за швидкістю поширення після ВІЛ. Медики рекомендують не витягувати кліщів самостійно, а звертатися за кваліфікованою допомогою і обов'язково досліджувати паразита в лабораторії на наявність інфекцій.

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...