Перевести стрілки: Україна в неділю перейде на літній час

27 березня о 3:00 за київським часом запроваджується літній час переведенням годинникової стрілки на одну годину вперед.

Україна в неділю перейде на літній час. Фото: 1ul.ru.

Цими вихідними Україна перейде на літній час. В ніч з суботи, 26 березня, на неділю, 27 березня, о 3:00 за київським часом запроваджується літній час переведенням годинникової стрілки на одну годину вперед. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Переведення стрілок годинника відбудеться по всій країні, крім окупованого Росією Криму. У минулому році сепаратисти ухвалили рішення перевести український півострів на московський час.

В даний час режим переведення стрілок на літній час застосовується більш ніж в 110 країнах на всіх широтах від Канади до Австралії, і у всіх європейських державах. Вважається, що перехід на літній час дає економію електроенергії, а також викроює зайву годину для відпочинку в світлу пору доби.

Деякі країни відмовилися від переходу на літній і зимовий час, в тому числі і ряд колишніх радянських республік. Сезонне переведення годинникової стрілки скасовано в ряді держав, серед яких Росія, Китай, Сінгапур, Естонія, Грузія, Узбекистан, Таджикистан, Туркменістан і Казахстан.

Відзначимо, що згідно з постановою Кабміну № 509 від 13.05.1996 року "Про порядок обчислення часу на території України" держава переходить на літній час щорічно в останню неділю березня.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...