Пережив атаку на Перл-Харбор: Помер найстаріший з ветеранів США

Американець Рей Чавес, який був найстарішим з ветеранів, що пережили японську атаку на військово-морську базу США Перл-Харбор, помер у середу у віці 106 років, повідомляють Патріоти України з посиланням на Fox News.

Зазначається, що чоловік помер у штаті Каліфорнія.У 1941 році Чавес служив квартирмейстером на кораблі ВМС США "Кондор". Одного разу він сказав, що жахіття, побачені ним у Перл-Харборі, залишили глибоку травму.

Його прийомна дочка, зауважила, що "він ніколи не бачив себе особливим, аніж інші люди, з якими він служив". Він завжди казав: "Я не герой. Я просто зробив свою роботу", - заявила дочка Чавеса.

Рей Чавес любив літературні книги та багато подорожував. Він провів 30 років на посаді землевпорядника у Каліфорнійському університеті Сан-Дієго, а потім керував власним ландшафтним проектом та бізнесом, до виходу на пенсію у 96 років.

Що відомо про атаку на Перл-Харбор? 7 грудня 1941 японська палубна авіація завдала удару по базі ВМС США Перл-Харбор на Гавайських островах. Внаслідок нападу було знищено або сильно пошкоджено 20 кораблів і 188 літаків, загинули 2403 людини, 1178 були поранені. Втрати Японії склали 29 літаків і п'ять малих підводних човнів. Наступного дня, 8 грудня, США оголосили війну Японії, вступивши у Другу світову війну.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...