Перший пішов: В Україні розмитнили "євробляху" за новими правилами

Офіційно процес розмитнення за новими пільговими умовами відбувся сьогодні на Чернівецькій митниці, повідомляють Патріоти України.

Першою стало авто марки Renault Laguna 2004 року випуску з німецькою реєстрацією. У Державній фіскальній службі розповідають, що українець заплатив за неї до державного бюджету понад 49,3 тис грн.

Мито на авто склало 10% а це 4,6 тис грн, акцизний податок (пільгова ставка із застосуванням коефіцієнта 0,5) – 28,765 тис грн та ПДВ (20%) – 15,957 тис грн. Якби чоловік дотягнув до закінчення пільгового розмитнення Renault Laguna вартувало б резиденту 83,8 тис грн. Таким чином економія склала 34,5 тис грн.

Митники нагадують, що 90 днів з дня набрання чинності закону базова ставка акцизного податку розраховується з 50%-вою знижкою, крім електромобілів.

Загальна формула розрахунку акцизу: базова ставка (акцизний податок) множиться на коефіцієнт двигуна (потужність двигуна ділиться на 1000) та вік машини (береться до уваги повний календарний рік).

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...