П'ятиразовий номінант на "Оскар": ​Помер славетний британський актор Альберт Фінні

Фінні помер на 83 рокці життя, після короткочасної хвороби. Аетор відійшов у колі близьких людей. Сім'я просить конфіденційності в цей сумний час

Помер Альберт Фінні – фільмографія та причина смерті актораЗнаменитий британський актор Альберт Фінні помер 7 лютого у шпиталі. Ймовірною причиною смерті зірки стала онкохвороба. Як повідомляє The Independent з посиланням на родичів актора, Альберт Фінні останній місяць свого життя провів у лікарні Мардсен, що неподалік Лондона, зазначають Патріоти України.

Достеменно невідомо, що стало причиною загибелі знаменитого актора. За словами медиків, Альберта Фінні не вдалось врятувати після того, як недуга вразила легені. У західних ЗМІ припускають, що актор помер від онкохвороби, яку в нього діагностували ще у 2011 році. Тоді Альберт Фінні успішно подолав рак нирки та, ймовірно, недуга знов повернулась.

У віці 82 років Альберт Фіні помер після короткочасної хвороби. Смерть настала у колі близьких йому людей. Сім'я просить конфіденційності в цей сумний час,
– йдеться в офіційній заяві.

Помер Альберт Фінні: біографія актора

Альберт Фінні народився у Салфорді в 1936 році. Ще з дитинства він мріяв стати актором, тому здобував освіту в Королівській академії драматичних мистецтв. Одразу після навчання майбутня знаменитість дебютував на великій сцені.

Свою акторську кар'єру Альберт Фінні розпочинав у британському театрі. Від Юлія Цезаря до шекспірівського "Коріолана" – здавалось, всі ролі до снаги талановитому актору. Після театрального успіху Альберт Фінні стрімко завоював телеефіри: дебютна роль у фільмі "Комедіант" 1960 року стала щасливим квитком у світ шоу-бізнесу.

Помер Альберт Фінні – зірка фільму "Вбивство у "Східному експресі"

Світову славу Альберт Фінні здобув завдяки успішним кінострічкам "У суботу ввечері, у неділю вранці", "Том Джонс", "Перехрестя Міллера", "Велика риба", другорядним ролям у фільмах "Черчилль", "12 друзів Оушена", "Ультиматум Борна", "007: Координати "Скайфол", "Ігри диявола" та ін. Знаковими для актора стали ролі у фільмі за мотивами детективу Агати Крісті "Вбивство у "Східному експресі", завдяки якій Альберта Фінні впізнавали всі кіномани, а також дядька Генрі Скіннера у фільмі "Хороший рік".

За талановиту гру актора кілька разів номінували на Оскар та Золотий глобус. Окрім цього, Альберт Фінні є володарем чималої кількості кінопремій.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...