Під час роздачі допомоги: Терористи "ДНР" на Донеччині обстріляли з кулеметів місію Червоного Хреста

Відзначається, що обійшлося без постраждалих.

Ілюстрація:https://www.ukrinform.ua/Терористи обстріляли в Доломітному Донецької області співробітників місії Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) під час проведення гуманітарної місії. Про це повідомив штаб АТО на сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"18 травня 2017 року під час планової роздачі продуктових і гігієнічних наборів в населеному пункті Доломітне на непідконтрольній уряду України території найманцями були обстріляні співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста: кілька кулеметних черг пройшли в безпосередній близькості від людей і автомобілів місії", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що обійшлося без постраждалих.

"Кулеметний обстріл місця роздачі гуманітарної допомоги здійснено НВФ ОРДО (незаконними формуваннями окремих районів Донецької області. - ред.) з метою дискредитації ЗС України, поширення паніки і страху серед місцевого населення і представників МКЧХ", - додали в штабі.

Також уточнюється, що 18 травня ЗСУ надали місії МКЧХ письмові гарантії безпеки, чого не зробили терористи. У зв'язку з цим, співробітники МКЧХ видавали гуманітарну допомогу на власний розсуд і на свій ризик.

"Українська сторона СЦКК категорично засуджує дії НВФ ОРДО і кваліфікує їх як грубе порушення міжнародного гуманітарного права", - підкреслюється в повідомленні.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...