Під чуйним керівництвом Рожкової: Коломойський розповів про роль НБУ у "зникненні" 110 млрд грн "Приватбанку"

​Екс-акціонер банку прокоментував розслідування журналістів.

Ігор Коломойський. Фото:24 Канал

Колишній акціонер "ПриватБанку" Ігор Коломойський прокоментував нещодавнє розслідування журналістів програми "Схеми", у якому йшлося про те, що незадовго до націоналізації у грудні 2016 року з банку були виведені 110 млрд грн на рахунки фіктивних фірм. Про це пише ТСН, передають Патріоти України.

"Хочу уточнити кілька деталей... Із розслідування незрозуміло, куди і кому пішли 110 млрд грн кредитів, виданих "ПриватБанком". Так ось, ці гроші з банку не йшли. У рамках реструктуризації кредитного портфеля їх видали компаніям, які погасили кредити попередніх позичальників. Тобто, гроші залишилися в банку", — сказав Коломойський.

За його словами, ці операції проходили під повним контролем і "чутливим керівництвом" заступниці голови Національного банку Катерини Рожкової.

"І ще один важливий нюанс, 3 жовтня до "ПриватБанку" прийшли 30 співробітників НБУ, на додачу до куратора, який там був і до цього, і компанії, про які ідеться у розслідуванні, обирав Нацбанк. Тобто, другий етап докапіталізації проходив за участю, контролем і чутливим керівництвом НБУ і особисто Рожкової. Тоді ж у "ПриватБанку" були і представники Ernst&Yong, які готували документ, на який посилаються журналісти. Все інше в інтерв’ю, в принципі, читається", — заявив екс-акціонер фінструктури.

Слід нагадати, що в своєму розслідуванні журналісти посилаються на проект доповіді аналітиків із Ernst&Young про фінансовий стан "ПриватБанку" незадовго до націоналізації. Згідно з документом, аудитори перевірили найбільших позичальників і виявили: на 1 квітня 2015 року ризик неповернення кредитів вимірювався в сумі понад 82 млрд грн, а вже станом на 1 жовтня 2016 року цифра збільшилася до 139 млрд грн.

"ПриватБанк" провів реструктуризацію кредитного портфеля: заборгованість 170 попередніх позичальників була перекладена більш ніж на 30 нових, які стали винні банку понад 110 млрд грн.

У Німеччині росіянин зарізав двох українців. Підозрюваного затримали по гарячих слідах

неділя, 28 квітень 2024, 8:41

Увечері суботи, 27 квітня, у німецькому місті Мурнау на території торгового центру виявили двох молодих українців з ножовими пораненнями. У вбивстві підозрюють громадянина Росії. Про це повідомила місцева поліція. Зазначається, що 36-річний потерпілий ...

У кого можуть вилучити авто і забрати посвідчення водія - нюанси нового закону про мобілізацію

неділя, 28 квітень 2024, 8:28

Обмежити ухилянта в користуванні транспортним засобом можна буде після суду. Окрім того, наявність більше ніж одного авто дозволяє вилучати машину на потреби Сил оборони - і це стосується всіх громадян України, а не лише військовозобов'язаних. Нюанси н...