Під Широкиним підірвалися п'ятеро бійців УДА, - мережа

​Один з добровольців-ветеранів у критичному стані. Оголошено збір коштів

Відразу кілька активістів і волонтерів оголосили збір коштів на лікування важко пораненого бійця Української Добровольчої Армії (колишній воїн полку НГУ «Азов») Олександра Вакуленко, зазначають Патріоти України. Повідомляється, що він отримав множинні осколкові поранення обличчя, шиї і грудей у селі Бердянське. Зараз важкопоранений в реанімації на апараті штучного дихання. Дивись скріни.

Тим часом, в деяких місцевих ЗМІ проскочила інформація ДСНС і поліції про вибух на трасі між Бердянським і Широкино, внаслідок чого постраждали п’ятеро осіб:

«О 23:00 першого березня 2019 го в ОКЦ Головного управління від Національної поліції надійшла інформація про постраждалих в результаті підриву невідомого вибухонебезпечного предмета на автодорозі між с. Бердянське та с. Широкино Волноваського району … Постраждалі були доставлені військовими в 61-й мобільний військовий госпіталь в Маріуполі».

Наводиться і список поранених (на скрині).

Серед п’яти постраждалих є і «О. О. Вакуленко » у важкому стані. Дуже схоже на те, що мова йде все-таки про Олександра Вакуленко:

Відзначимо, що, хоча Бердянське і розташоване на захід від Широкино, назвати його ближнім тилом ООС було б неправильно — це майже передова. Добровольці на дорозі могли постраждати, наприклад, від підриву на закладці ворожої ДРГ або від обстрілу ПТУР.

Те, що ці втрати не включені в звіти офіцерів в погонах, можна пояснити тим, що постраждали бійці УДА, що не увійшли в офіційні підрозділи ЗСУ, НГУ або НПУ. Тим не менш, вони є бійцями ООС.


Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...