Під Широкиним підірвалися п'ятеро бійців УДА, - мережа

​Один з добровольців-ветеранів у критичному стані. Оголошено збір коштів

Відразу кілька активістів і волонтерів оголосили збір коштів на лікування важко пораненого бійця Української Добровольчої Армії (колишній воїн полку НГУ «Азов») Олександра Вакуленко, зазначають Патріоти України. Повідомляється, що він отримав множинні осколкові поранення обличчя, шиї і грудей у селі Бердянське. Зараз важкопоранений в реанімації на апараті штучного дихання. Дивись скріни.

Тим часом, в деяких місцевих ЗМІ проскочила інформація ДСНС і поліції про вибух на трасі між Бердянським і Широкино, внаслідок чого постраждали п’ятеро осіб:

«О 23:00 першого березня 2019 го в ОКЦ Головного управління від Національної поліції надійшла інформація про постраждалих в результаті підриву невідомого вибухонебезпечного предмета на автодорозі між с. Бердянське та с. Широкино Волноваського району … Постраждалі були доставлені військовими в 61-й мобільний військовий госпіталь в Маріуполі».

Наводиться і список поранених (на скрині).

Серед п’яти постраждалих є і «О. О. Вакуленко » у важкому стані. Дуже схоже на те, що мова йде все-таки про Олександра Вакуленко:

Відзначимо, що, хоча Бердянське і розташоване на захід від Широкино, назвати його ближнім тилом ООС було б неправильно — це майже передова. Добровольці на дорозі могли постраждати, наприклад, від підриву на закладці ворожої ДРГ або від обстрілу ПТУР.

Те, що ці втрати не включені в звіти офіцерів в погонах, можна пояснити тим, що постраждали бійці УДА, що не увійшли в офіційні підрозділи ЗСУ, НГУ або НПУ. Тим не менш, вони є бійцями ООС.


Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...