
Багаторазове використання кухонних рушників сприяє росту патогенних мікроорганізмів на них, що може призвести до харчового отруєння, повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву вчених Університету Маврикія.
У ході дослідження були вивчені 100 рушників, які використовувалися протягом місяця. Вчені зібрали зразки бактерій, культивували їх і ідентифікували згідно зі стандартними біохімічними методами. Також було визначене бактеріальне навантаження - кількість бактерій, присутніх на аналізованій поверхні.
На 49% рушників спостерігався ріст бактерій, який прямо залежав від кількості дітей та інших членів сім’ї, що живуть в будинку. Серед патогенної мікрофлори були виявлені колиморфні бактерії (36,7%), ентерококи (36,7%) і золотистий стафілокок (14,3%).
Колимофні бактерії (бактерії групи кишкової палички, БГКП) частіше зустрічалися на вологих і багаторазових рушниках. Вживання м’ясних продуктів в будинку також сприяло зростанню БГКП і золотистого стафілокока. Ці потенційно патогенні мікроорганізми можуть потрапляти на їжу і викликати розлади шлунково-кишкового тракту.
Залізничний районний суд Львова зобов'язав "Львівелектротранс" заплатити пасажирці, яка п'ять років тому впала в трамваї, 20 тис. грн компенсації моральної шкоди та 16,6 тис. грн, які вона витратила на лікування. Водійка трамвая одразу після події пояс...
Представники політичної сили Polska 2050 передали до Сейму Польщі законопроєкт, що передбачає запровадження нового місцевого платежу — так званого туристичного збору. За задумом авторів, кожна гміна в Польщі зможе стягувати цей внесок із людей, які при...