
Багаторазове використання кухонних рушників сприяє росту патогенних мікроорганізмів на них, що може призвести до харчового отруєння, повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву вчених Університету Маврикія.
У ході дослідження були вивчені 100 рушників, які використовувалися протягом місяця. Вчені зібрали зразки бактерій, культивували їх і ідентифікували згідно зі стандартними біохімічними методами. Також було визначене бактеріальне навантаження - кількість бактерій, присутніх на аналізованій поверхні.
На 49% рушників спостерігався ріст бактерій, який прямо залежав від кількості дітей та інших членів сім’ї, що живуть в будинку. Серед патогенної мікрофлори були виявлені колиморфні бактерії (36,7%), ентерококи (36,7%) і золотистий стафілокок (14,3%).
Колимофні бактерії (бактерії групи кишкової палички, БГКП) частіше зустрічалися на вологих і багаторазових рушниках. Вживання м’ясних продуктів в будинку також сприяло зростанню БГКП і золотистого стафілокока. Ці потенційно патогенні мікроорганізми можуть потрапляти на їжу і викликати розлади шлунково-кишкового тракту.
Європейські лоукостери готуються повернутися в Україну, щойно буде підписано мирну угоду, яка дасть змогу відновити роботу аеропортів. Вони прогнозують бум «катастрофічного туризму», а також повернення людей у країну. Як пише Financial Times, угорський...
Сьогодні в Україні і через міграцію (особливо на тлі повномасштабної війни), і через зниження народжуваності (ненароджуваність) істотно посилився процес демографічного старіння. Про це в інтерв'ю для РБК-Україна розповіла директор Інституту демографії ...