Під забороною: У "чорний список" в Україні потрапила низка популярних препаратів

Опубліковано документ з переліком заборонених медпрепаратів.

Ілюстрація: ukranews.com

Низка препаратів поповнили список заборонених в Україні. Таке рішення прийняла Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками. Про це заявила прес-служба відомства, яка опублікувала відповідне розпорядження щодо низки популярних медичних препаратів, повідомляють Патріоти України.

В Україні заборонили оборот незареєстрованих препаратів, які виготовили на українському фармацевтичному підприємстві "Лекхім-Харків" для ринку Узбекистану. Ліки заборонили через зникнення вантажівки з препаратами, яка мала транспортувати їх на експорт.

До заборонених потрапили: антигістамин "Дексаметазон" (розчин для ін'єкцій), таблетки "Нітрогліцерин", "Нитроксолин", таблетки "Супрастілін", таблетки "Трісептол", антибіотик "Цефтриаксон" (порошок для приготування ін'єкцій) і таблетки "Амброксол".

Також заборонили реалізацію та застосування німецького пластиру "Діклобене", властивості якого не відповідали специфікації. Тимчасово заборонили використовувати вакцину з Кореї "Еувакс В" для профілактики гепатиту В, оскільки померла одна людина. Остаточне рішення по вакцині візьмуть після розслідування летального випадку. А ще тимчасово заборонили "Ацетилсаліцилову кислоту" (аспірин) виробництва ПАТ "Лубнифарм" - також через смерть пацієнта.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...